Цена

2.270ден
Во цените е вклучен и ДДВ
Бесплатна достава

{{business_unit.name}} Не е достапно {{business_unit.name}} Количините се ограничени {{business_unit.name}} Достапно {{business_unit.name}} Достапно во рок од 3-5 работни дена

Без оглед на привлечноста на овие објекти, тие не смеат да ја загрозуваат безбедноста на спортистите

Обуката за сопственост треба да биде предизвикувачка и интересна

Неопходно е да се ориентира кон повеќе-заеднички и повеќе-рамнини содржини

За време на вежбање, потребно е да се вклучат што повеќе сензорни системи (визуелни, аудитивни, тактилни…).

Пожелно е да се комбинираат основните и специфичните форми на движење.

Основата на функционалната прогресија се однесува на избор на вежби: од бавни до побрзи, од едноставни до сложени, од познати до непознати, од статични до динамички, од оние со помалку изразена сила до оние со голема манифестирана сила, од вежби изведени со една екстремитет на оние извршени два екстремитети, во стабилни и нестабилни услови, со отворени и затворени очи, без и со дополнителни надворешни оптоварувања, без и со манипулација со предмети, без и со нарушувања на рамнотежата, проширени и искривени екстремитети.

 

Вежбите не треба да се изведуваат повеќе од 10 минути континуирано, бидејќи невромускулната раздразливост се намалува. Индивидуалните задачи треба да се извршат од 30 'до 2'. Единствена единица за обука на сопственици не треба да трае подолго од 45 '.

 

Пожелно е да се комбинираат содржини за сопственост со содржина за развој на други фитнес и техничко-тактички својства (на пр. Испуштајте чекори на табличката за рамнотежа, вежби за истегнување, жонглирање со фудбалска топка на таблата за рамнотежа, итн.) Вежби за сопственост треба да се изведуваат секој ден и најмалку три пати неделно.

 

Овој вид обука има најголеми ефекти доколку ваквите содржини се спроведуваат на почетокот на обуката, но не е исклучена нивната примена и во другите делови на обуката.

 

Периодизацијата на обуката за сопственост со вклучување содржина го почитува принципот од повеќеслојна и основна до специфична и ситуациона, во зависност од периодот на годишниот циклус на обука.

 

Горната површина е изработена од материјал што не се лизга. Дијаметар: 40 см

Коментирајте и оценете го производот

ДА НЕ
Вашата е-пошта нема да биде објавена и ќе се користи само за одговор на вашиот коментар.

Поврзани производи

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2024