Цена

2.500ден
Во цените е вклучен и ДДВ
Бесплатна достава

{{business_unit.name}} Не е достапно {{business_unit.name}} Количините се ограничени {{business_unit.name}} Достапно {{business_unit.name}} Достапно во рок од 3-5 работни дена

ИДЕАЛНА МАТРИЦА СОСТАВЕНА ОД ТИП 2 И ТИП 1 КОЛАГЕН 

Peptan® матрикс колаген e 100 % колагенски (хидролизиран) пептид без никакви додатоци, произведен по француска технологија.

Колагенот е клучна компонента на нашите зглобови, тетиви и на коските. Зглобната ‘рскавица првенствено се состои од колагенски влакна, тип 2, кои придонесуваат за структурата и силата на нашите зглобови. Нашите тетиви, каде што колагенот е клучна компонента, се силни фиброзни сврзни ткива кои ги поврзуваат мускулите со коските. Колагенот е подеднакво важен за коските, тој сочинува 90 % од органската коскена маса и опфаќа голем дел од нашата кожа, заби, тетиви, лигаменти, васкуларната лигатура и органи. Како што старееме, нашите тела почнуваат природно да произведуваат помалку колаген.

Peptan® Iim, ги стимулира хондроцитите, или клетките на ‘рскавицата, да произведуваат дополнителен агрекан (аggrecan) и колаген тип 2, двете главни компоненти на здравите зглобови. Агреканот е голема молекула на протеогликан која собира течност и ѝ дава на ‘рскавицата уникатни својства, еластичност, флексибилност и отпорност на притисок. Со возраста, способноста на телото да синтетизира нов агрекан се намалува, а кога се разградува од одредени ензими, се јавува остеоартритис.

Биоактивните колагенски пептиди на Peptan® Iim колаген тип 2 и Peptan® колаген тип 1 го поддржуваат природното производство на колаген во Вашиот организам со тоа што го поттикнуваат Вашето тело да ја зголеми сопствената синтеза на колаген.

Со своите наномолекули, брзо и лесно продира до целните ткива: кожата, коските, забите, тетивите, лигаментите, ‘рскавицата, итн., каде што му дава знак на телото да го произведува соодветниот тип на колаген.

Коментирајте и оценете го производот

ДА НЕ
Вашата е-пошта нема да биде објавена и ќе се користи само за одговор на вашиот коментар.

Поврзани производи

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2024