Изотонични пијалоци

За време на физичката активност и тренингот, нашето тело губи не само вода и енергија, туку и многу потребни есенцијални електролити. Овие електролити му се потребни на телото за да го контролира влезот и излезот на телесните течности од/до нашите клетки. Електролитите одржуваат киселинско-базна рамнотежа, го одржуваат плазма волуменот и мембранскиот потенцијал и учествуваат во транспортните процеси и преносот на нервните импулси, така што можеме слободно да кажеме дека тие имаат една од клучните улоги во нашето тело.

Со зголемено потење за време на активности губиме натриум, магнезиум, калиум, хлорид и други минерали, па затоа е многу важно брзо и правилно да ги надополниме изгубените залихи во нашето тело и да обезбедиме рехидратација. Изотоничните пијалоци често се составен дел од хидратацијата на многу спортисти, а општо правило е дека се препорачуваат за спортски напори кои траат подолго од 1 час, бидејќи можат да ги подобрат перформансите на спортистот, да ги намалат грчевите и на крајот повредите.

Филтрирај
Цена
Распон: 140 ден - 1420 ден
Бренд
Вкус
Волумен/Грамажа
Не содржи
Пакување

Me:First

745денScitec Nutrition

1.420ден


НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2024