Whey изолат

Протеинските изолати (isolate)се висококвалитетни протеински препарати добиени од сурутка, а нивната главна карактеристика е тоа што нивната содржина на протеини надминува 90%. Изолатите се добиваат со процесот на микрофилтрација или со методот на јонска размена. Изолатите добиени со микрофилтрација претставуваат најчиста форма на протеин од сурутка бидејќи лактозата и мастите се отстрануваат со овој процес. Практично не содржи масти и лактоза и има поголем сооднос на протеини од концентратот од сурутка. Одлично и брзо се вари, има добар вкус и содржи големи количини на амино киселини со разгранет ланец BCAA. Протеинскиот изолат добиен со методот на размена на јони ги одвојува протеините врз основа на нивното електрично полнење и исто така е високо растворлив, без лактоза и масти. Содржи околу 5% повеќе протеини од изолатот добиен со микрофилтрација.

Изолатот од сурутка е погоден за луѓе кои имаат дигестивни проблеми и е одличен за спортисти, бидејќи е присутен идеалниот сооднос на амино киселини. На телото на спортистите им се потребни повеќе BCAA (амино киселини со разгранет ланец – леуцин, изолеуцин и валин, за да се зголемат силата и масата, а истовремено да се намалат мастите), а тие можат да се најдат овде во високи дози.

Филтрирај
Цена
Распон: 1550 ден - 8600 ден
Бренд
Вкус
Волумен/Грамажа
Диета/Вид на исхрана
Не содржи
Пакување
Процент на протеин
Gold Standard 100% Isolate, 930 g
Optimum Nutrition
2.900ден
Бесплатна достава
Impact Whey Isolate, 5000 g
Myprotein
8.600ден
Бесплатна достава
100% Whey Isolate, 700g
Scitec Nutrition
2.490ден
Бесплатна достава
Impact Whey Isolate, 2500g
Myprotein
4.910ден
Бесплатна достава
Iso Pharm, 900г
Sci-Muscle
2.360ден
Бесплатна достава
Iso Pharm, 1,8кг
Sci-Muscle
4.390ден
Бесплатна достава
Impact Whey Isolate, 1000 g
Myprotein
3.750ден
Бесплатна достава
Metapure Zero Carb Whey, 480 g
QNT
1.550ден
Бесплатна достава
100% Whey Isolate, 2000 g
Scitec Nutrition
5.620ден
Бесплатна достава
Metapure Zero Carb Whey, 2000 g
QNT
5.490ден
Бесплатна достава
Metapure Zero Carb Whey, 908 g
QNT
2.790ден
Бесплатна достава

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2023