Витамин К

Витаминот К е име за група состојки растворливи во масти кои учествуваат во запирање на крварењето (згрутчување на крвта). Најважен во таа група е филохинонот, кој уште се нарекува и фитоменадион или витамин К. Филохинонот е жолто масло кое го произведуваат растенијата, но има и други форми на витамин К. Тие се произведуваат во телото на животните и бактериите од некои бактерии. а во телото имаат иста активност како и филохинонот. Најважен од овие форми е таканаречениот мекином-7 или витамин К2.

Филтрирај
Цена
Распон: 1025 ден - 1025 ден
Бренд
Волумен/Грамажа
Пакување

Leovital

1.025ден


НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2024