Креатини

Креатинот е природна супстанца која нашето тело ја произведува како извор на енергија за мускулите. Во најголема количина го произведува црниот дроб, но и панкреасот и бубрезите. Најдобар природен извор на креатин е црвеното месо, но за да го снабдите организмот со доволно количество креатин, би требало да внесувате огромни количества месо, а со тоа и многу масти, па многу подобар и поедноставен избор е креатин во форма на додаток.

Креатинот ја зголемува силата, експлозивноста и издржливоста на мускулните влакна. Зголемувањето на силата може да се движи од 0-20%, од личност до личност, а кај 10% од луѓето нема да произведе никакво зголемување во силата. Значи, креатинот не ја зголемува мускулната маса, туку мускулната издржливост! Креатинот внесува течност во мускулите, односно го волуменизира, а најважната улога на креатинот е што овозможува побрзо обновување на АТП (основниот извор на енергија за мускулните клетки).

Филтрирај
Цена
Распон: 990 ден - 3990 ден
Категорија
Бренд
Вкус
Волумен/Грамажа
Не содржи
Пакување

Me:First

1.530ден

Бесплатна достава

Me:First

1.050денMe:First

1.880ден

Бесплатна достава

Me:First

990денMe:First

1.660ден

Бесплатна достава

Optimum Nutrition

1.890ден

Бесплатна достава

Myprotein

2.990ден

Бесплатна достава

Scitec Nutrition

1.840ден

Бесплатна достава

Myprotein

1.660ден

Бесплатна достава

Myprotein

3.990ден

Бесплатна достава

Myprotein

2.085ден

Бесплатна достава

Myprotein

3.700ден

Бесплатна достава

Myprotein

1.450ден


НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2024