Декстроза, Малтодекстрин и Витарго

Јаглехидратите обично се поделени во две групи. Некои сакаат да ги поделат на едноставни или сложени јаглехидрати, додека други претпочитаат да ги делат на бавни и брзи јаглехидрати.

Бавните јаглехидрати се јаглехидратни суплементи и додатоци чија примарна цел е да ги надополнат резервите на гликоген во мускулите. И без оглед на тоа што нивната апсорпција е побавна, тие можат ефикасно да ја обезбедат потребната енергија на телото и мускулите и со тоа да го подобрат зголемувањето на мускулната маса. Меѓу нив главно ги вклучуваме малтодекстринот или витарго.

Брзите јаглехидрати се јаглехидратни суплементи и додатоци кои брзо се апсорбираат во нашето тело. Тие се особено популарни кај активните спортисти и поединци кои имаат проблем со градење мускулна маса. Брзите јаглехидрати вклучуваат, на пример, декстроза, која е најслична на гликозата во нашиот крвоток. Декстрозата е моносахарид со висок гликемиски индекс (ГИ), кој често се конзумира со сурутка после тренинг за да се промовира побрзо и подобро закрепнување.

Филтрирај
Цена
Распон: 45 ден - 2890 ден
Бренд
Вкус
Волумен/Грамажа
Не содржи
Пакување

Polleo Sport Proseries

45денPolleo Sport Proseries

320денVitargo

2.850ден

Бесплатна достава

Polleo Sport Proseries

570денVitargo

2.480ден

Бесплатна достава

Vitargo

2.890ден

Бесплатна достава

Myprotein

645денPolleo Sport Proseries

730ден


НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2024