Аминокиселини

Амино киселините се основните градежни блокови кои ги сочинуваат протеините. Кога внесуваме протеини во телото, тие се разложуваат на аминокиселини. Затоа, тие се поедноставна, сварлива форма на протеин. Во човечките протеини се пронајдени 20 амино киселини. За правилно функционирање на телото, неопходно е внесување на сите 20 амино киселини.

Поделба на амино киселините:

• Есенцијални амино киселини се оние кои телото не е способно да ги синтетизира, но мора да се внесуваат преку исхрана или суплементација (хистидин, изолеуцин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан, валин).
• Условно есенцијалните супстанции може да ги произведува нашето тело во нормални околности, но во случаи на голем напор (интензивен тренинг), стрес, болест итн., телото не може да ги произведе во доволни количини (аргинин, цистеин, глутамин, глицин, тирозин ).
• Нашето тело може да синтетизира само несуштински амино киселини (аланин, аспарагин, аспарагинска киселина, глутаминска киселина, орнитин, таурин)

За разлика од мастите или скробот, човечкото тело не може да складира резерви на амино киселини за подоцнежна употреба, па затоа исхраната мора да ги содржи сите потребни амино киселини секој ден.

Филтрирај
Цена
Распон: 640 ден - 4200 ден
Категорија
Бренд
Вкус
Волумен/Грамажа
Не содржи
Пакување
EAA + L-Glutamine, 250 г
Me:First
1.700ден
Бесплатна достава
Instantized BCAA 8:1:1, 250 г
Me:First
1.720ден
Бесплатна достава
Instantized BCAA 2:1:1 + L-Glutamine, 250 г
Me:First
1.540ден
Бесплатна достава
AAKG Powder, 500гр
PURE
1.960ден
Бесплатна достава
AAKG Powder, 250гр
PURE
1.120ден
Instantized BCAA 2:1:1, 250 g
Me:First
1.490ден
Instantized BCAA 2:1:1, 500 g
Me:First
2.480ден
Бесплатна достава
-20%
Glutamine, 250 g
Me:First
1.160ден
928ден
Glutamine, 500 g
Me:First
1.820ден
Бесплатна достава
L-Carnitine Mega, 60 caps
Leovital
1.160ден
EAA ENERGY, 432g
Optimum Nutrition
2.240ден
Бесплатна достава
Gold Standard BCAA, Train + Sustain, 266 g
Optimum Nutrition
2.320ден
Бесплатна достава
Glutamine Powder, 1050 g
Optimum Nutrition
3.890ден
Бесплатна достава
BCAA 5000 345 gr
Optimum Nutrition
2.130ден
Бесплатна достава
Glutamine Powder, 630 gr.
Optimum Nutrition
2.790ден
Бесплатна достава
Bcaa-X 330 caps
Scitec Nutrition
1.300ден
Amino X, 435 g
BSN
1.920ден
Бесплатна достава
LCLT-1000, 500ml
Sci-Muscle
1.200ден
Alpha 50-Amino, 1000 ml
Sci-Muscle
2.140ден
Бесплатна достава
-25%
Defender, 500г
Sci-Muscle
1.600ден
1.200ден

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2023