Спортска исхрана

Спортската исхрана за спортистите (рекреативци или професионални) треба да ги задоволува нивните основни нутритивни потреби, но и да ги подобри спортските перформанси, да го забрза закрепнувањето помеѓу тренинзите или натпреварите, да ја подобри општата состојба на телото и да помогне во закрепнувањето од повреда. Спортската исхрана ја користи и применува секој „обичен“ поединец, чија цел е да влезе во добра форма и да има здраво тело.

Со цел да се задоволат одредени индивидуални потреби на спортовите и спортистите, со текот на времето се развиени специјализирани додатоци во исхраната, како што се: изотоник, креатин, бета аланин, pre workout суплементи, fat burner (согорувачи на маснотии), гејнери (производи за зголемување на мускулната маса), засилувачи на тестостерон, протеински чоколадца и сл. Насоките и трендовите во употребата на суплементите, наметнати од спортската исхрана во професионалниот спорт, често ги следат сите обични рекреативци, а споменатите производи во денешно време се подостапни од кога било. На самиот почеток тие беа претежно резервирани само за спортските ентузијасти (најчесто боди билдери и фитнес ентузијасти), но денес сме сведоци дека секој што вложува во своето здравје, физички изглед и форма се труди да постигне побрзи и подобри резултати користејќи некои од производите од спортски додатоци во исхраната.

Постигнете и подобрете ја вашата кондиција, резултати и способност за опоравување со производите од палетата Polleo Sport.

Филтрирај
Цена
Распон: 30 ден - 5990 ден
Категорија
Бренд
Вкус
Волумен/Грамажа
Диета/Вид на исхрана
Не содржи
Пакување
Процент на протеин

Me:First

1.780ден

Бесплатна достава

Me:First

1.800ден

Бесплатна достава

Me:First

1.615ден

Бесплатна достава

Polleo Sport Proseries

130денPolleo Sport Proseries

340денPolleo Sport Proseries

140денOptimum Nutrition

1.780ден

Бесплатна достава

Numbers Are Good

515денBolero

55денMyprotein

190денMyprotein

170денMyprotein

1.456ден


НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2024