Казеин и млечен протеин

Во заменските оброци ги вбројуваме сите производи кои се дизајнирани да го заменат нормалниот оброк, да го зголемат внесот на калории во текот на денот и да обезбедат енергија и закрепнување во подолг период. Нивната главна цел е да бидат практични бидејќи едноставноста на нивната подготовка и конзумирање ја прават оваа категорија производи исклучително посакувана.

Казеинските протеини ги нарекуваме и ноќни протеини, бидејќи тие обезбедуваат бавно, но постојано снабдување со амино киселини во крвотокот. Ова снабдување може да трае неколку часа, во зависност од метаболизмот на поединецот. Се добива од свежо млеко, кое содржи повеќе од 80% протеин, а од него се одвојува со посебен процес на ултрафилтрација. Нивната главна карактеристика е бавната сварливост, содржат глобули (мицели) кои не се растворливи во течност, што резултира со нивно побавно варење во споредба со другите извори на протеини. Со конзумирање на казеин во организмот се обезбедува постојано зголемување на нивото на амино киселините и на овој начин се поддржува анаболниот процес во организмот. Се препорачува да се зема пред спиење или во текот на денот и во овој случај може да биде одличен заменски оброк.

Оваа категорија вклучува и повеќекомпонентни протеини. Содржат неколку извори на протеини во својот состав, а најзастапени се протеинот од сурутка, казеин протеинот, протеинот од јајца, говедскиот протеин и протеинот од соја. Нивната предност е што мултикомпонентниот протеин ги комбинира сите најдобри извори на протеини, има малку пократко време на апсорпција од казеинот, а исто така има висока биолошка вредност. Како и казеините, се препорачува да се земаат пред спиење или во текот на денот, а можат да послужат и како одличен заменски оброк.

Филтрирај
Цена
Распон: 125 ден - 4990 ден
Бренд
Вкус
Волумен/Грамажа
Диета/Вид на исхрана
Не содржи
Пакување
Процент на протеин
Micellar Casein, 2270 g
Me:First
3.990ден
Бесплатна достава
Micellar Casein, 30 g
Me:First
125ден
Micellar Casein, 454 g
Me:First
1.240ден
Micellar Casein, 908 g
Me:First
1.990ден
Бесплатна достава
Opti-Lean Meal Replacement Shake, 954 g
Optimum Nutrition
2.800ден
Бесплатна достава
100% Gold Standard Casein 450 g
Optimum Nutrition
1.390ден
100% Gold Standard Casein 1800 g
Optimum Nutrition
4.990ден
Бесплатна достава
100% Gold Standard Casein, 908 g
Optimum Nutrition
3.160ден
Бесплатна достава
Fourstar Protein, 500 гр
Scitec Nutrition
1.100ден
Casein Protein, 908 g
QNT
2.180ден
Бесплатна достава
100% Casein Complex, 2350 g
Scitec Nutrition
4.680ден
Бесплатна достава
100% Casein Complex, 920 g
Scitec Nutrition
2.100ден
Бесплатна достава

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2023