Минерали

Минералите се хемиски елементи неопходни за нормално функционирање на организмот, во кој се појавуваат како слободни јони или како составен дел на одредено органско соединение (хормони, ензими). Минералите му се потребни на организмот во иста пропорција како и витамините, а секој од минералите во организмот има специфична улога.

Улогата на минералите во телото:
● Ги регулираат хемиските реакции
● Тие го поттикнуваат градењето на коските, мускулите и нервите
● Неопходен за пренос на нервни импулси и мускулна контракција
● Рамнотежа на течности во телото
● Во производството и варењето на енергијата

Минералите се поделени на:
● Макроелементи – тука спаѓаат калциум, магнезиум, калиум, натриум, сулфур...
● Микроелементи - тука спаѓаат хром, бакар, железо, јод, цинк...

Филтрирај
Цена
Распон: 280 ден - 1230 ден
Категорија
Бренд
Волумен/Грамажа
Пакување
Ca + Mg + Zn
Jamieson
699ден
Zinc 10 mg
Jamieson
360ден
Magnesium 250 mg
Jamieson
460ден
Doc Iron Advanced
Doc Pharma
960ден
Doc Magnesium
Doc Pharma
280ден
Doc Hydralyte
Doc Pharma
280ден
ZMA, 90 капсули
Leovital
1.125ден
ZMA + Melatonin 60 caps
Leovital
1.040ден
Calcium + K1 + D3, 90 caps
Leovital
980ден
Electrolyte Salts, 60 caps
Leovital
980ден
Potassium 120 tabs
Leovital
630ден
Magnesium, 90 caps
Leovital
890ден
Iron, 60 caps
Leovital
570ден
Zinc, 90 caps
Leovital
710ден
ZMB6, 60 caps
Scitec Nutrition
960ден
Liquid Magnesium, 1000 ml
Scitec Nutrition
1.230ден

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2023