Калиум

Калиумот е минерал одговорен за многу физиолошки процеси и е од клучно значење за нормалното функционирање на нервниот систем и закрепнувањето. Важен е за регулирање на количината на вода во организмот и за регулирање на крвниот притисок. Калиумот е неопходен за синтеза на мускулите и нуклеинските киселини, а учествува и во складирањето на гликозата во залихите на гликоген, па затоа за спортистите е многу поважно отколку што обично се мисли, дека тој служи само како електролит при потење.

Филтрирај
Цена
Распон: 660 ден - 660 ден
Бренд
Волумен/Грамажа
Пакување

Leovital

660ден


НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2024