Антиоксиданси

Антиоксидансите или „чистачите“ на слободните радикали во телото се супстанции или хранливи материи од храната кои го спречуваат и забавуваат оштетувањето на телото предизвикано од оксидативно дејство. Клетките во нашето тело користат кислород, а притоа се создаваат слободни радикали (нестабилни молекули на кислород) кои можат да ги оштетат здравите клетки до степен до кој ја уништуваат клеточната мембрана и нејзината генетска структура. Тоа резултира со предвремено стареење на телото и појава на здравствени проблеми. Затоа, задачата на антиоксидансите е да го заштитат телото од слободните радикали, без разлика дали тие се произведени од нашето тело како нуспроизвод, дали се создадени од дејството на разни хемикалии и токсини од храната или воздухот.

Филтрирај
Цена
Распон: 640 ден - 1400 ден
Бренд
Волумен/Грамажа
Пакување
Ginkgo Biloba 4000 mg
Jamieson
690ден
Safran Rodiola
Dr. Wolz
1.400ден
Doc Aloe Vera
Doc Pharma
640ден
ALA 50 caps
Scitec Nutrition
779ден

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА АКЦИЈАТА

Пријавете се за нашиот билтен и бидете во тек со најновите промоции и новости!


Софтверот за продавницата © Polleo Sport 2008 - 2023