Јаглехидрати

Јаглехидратите се комплексни органски соединенија, а на човечкото тело првенствено му служат како извор на енергија за извршување на сите физички активности и одржување на важните животни функции. Тие се исклучително успешни во производство на енергија и забрзување на процесот на заздравување. Оттаму нивното консумирање е еден од најлесните начини за обновување на залихите на енергија. Идеални се во комбинација со протеините.

Прикажи:
Сортирај по: