Глутамини

Глутаминот е еден од најважните суплементи и се смета за една од најважните аминокиселини. Дополнителното земање на глутамин се поврзува со реакцијата на телото со дополнително лачење на хормонот за раст. Хормонот за раст го помага растот на мускулатурата и истовремено ги согорува масните клетки. Глутаминот исто така игра значајна улога во зајакнување на имунолошкиот систем на организмот. За време на интензивен тренинг или стрес телото зголемено троши глутамин кој е потребно да се надополни.

Прикажи:
Сортирај по: