BCAA

BCAA (аминикиселини со разгранет ланец) се три аминокиселини: леуцин, изолеуцин и валин. Тие се есенцијални аминокиселини што значи дека нашето тело не може само да ги синтетизира па е потребно да се внесат преку додатоци во исхраната. Редовното земање на BCAA ја зголемува силата, ги намалува мастите и ја стимулира синтезата на протеини. Звучи добро, нели?

Прикажи:
Сортирај по: