Аминокиселини

Аминокиселините се есенцијален дел од човечкото тело. Аматерите, рекреативците и професионалните спортисти, особено бодибилдерите, можат да искористат многу предности на аминокиселините најмногу заради тоа што тие помагаат при заздравувањето, изградбата и развојот на мускулното ткиво. Аминокиселините се задолжени за произведување на сите телесни ензими и играат клучна улога во секојдневните активности, како и кај регулирањето на концентрацијата, фокусот, агресијата и спиењето.  

Прикажи:
Сортирај по: