Витамини и минерали

Витамините и минералите се многу важни додатоци во исхраната, супстанции неопходни за живот, за растот и здравјето на нашето тело. Витамините даваат сила и го регулираат метаболизмот. Помагаат во борбата против заморот и многу заболувања, и се грижат за нашето здравје и виталност. Минералите се потребни за зачувување на деликатната јонска рамнотежа на клеточните течности, за изградбата на коскеното ткиво и крвните клетки, за електрохемиската активност во нервните клетки и регулирање на тонусот на мускулите.

Прикажи:
Сортирај по: