Superfood и сирова храна

Поимот „superfood“ се однесува на намирниците кои се исклучително богати со вредни фитонутриенти, кои не се третирани со штетни пестициди и не содржат ГМО, а во таа група можеме да ги вброиме и веќе добро познатите традиционални намирници како што се калинките, бобинките и јаткастото овошје, алгите, но и некои од новите „ѕвезди“ како асаи и гоџи бобинките, чиа семето, конопот, кокосот и ленот и многу други. 

Прикажи:
Сортирај по: