Омега 3 и масти

Масните киселини (омега 3, 6 и 9) се основа на мастите и маслата, и се неопходни за целокупното здравје и благосостојба на организмот. Тие се од суштинско значење за човечкото тело, како составен дел на секоја клетка. Докажано е дека претставуваат поддршка во голем број на функции кои се поврзани со здравјето. Помагаат за одржување на здравјето на срцето и крвните садови, при висок крвен притисок, при покачени масти, за подобро внимание и концентрација, против депресија и хроничен замор...

 
 
Прикажи:
Сортирај по: