Whey протеини

Протеин од млечна сурутка (whey протеин) е додаток во исхраната кој се јавува како нус-производ во производството на сирење. Ова е таканаречен комплетен протеин бидејќи го снабдува организмот со сите неопходни видови на аминокиселини. Whey протеинот е исклучително популарен бидејќи има способност за брза апсорпција и богат профил на аминокиселини кои го потпомагаат растот и заздравувањето на мускулите по тренингот.

Прикажи:
Сортирај по: