Казеини

Казеинот е млечен протеин кој претставува 80% од млечните протеини. Богат е со аминокиселини како и whey протеинот, но поспоро се разградува и апсорбира во желудникот со што ги обезбедува мускулите со аминокиселини во подолг временски период. Ова го прави казеинот идеален протеински додаток за консумирање помеѓу оброци и пред спиење. 

Прикажи:
Сортирај по: