Говедски протеини

Овие протеини се добиени од говедско месо и придонесуваат во растот и одржувањето на чиста мускулна маса. Тие содржат сеопфатен аминокиселински профил, вклучувајќи ги сите есенцијални аминокиселини, и исто така имаат малку масти и шеќери. Протеините од говедско месо се богати со железо, цинк, бакар, селен, фосфор и витамини Б комплекс, фактори кои придонесуваат за подобро искористување на хранливите материи и производство на енергија.

Прикажи:
Сортирај по: