Л-Карнитин

Л-карнитинот се синтетизира во телото од аминокиселините лизин и метионин. Л-карнитинот пренесува долг синџир на масни киселини во митохондриите каде тие можат да оксидираат и да придонесат кон производството на енергија. Го намалува уморот и може да биде од голема корист.

Прикажи:
Сортирај по: