CLA

CLA, или конјугирана линолна киселина, припаѓа на групата масни киселини и природно е присутна во некои извори на храна. Истражувањата покажаа дека со земање на CLA може да се убрза градењето на мускулите и да се намалат масните наслаги без диета, а уште подобро делува во комбинација со редовни тренинзи. CLA е многу силен антиоксиданс, антиканцерогенат, антикатаболит и моќен засилувач на имунитетот. 

Прикажи:
Сортирај по: